Německý tvarohový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 75g cukru krupice, 75 g Hery, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 van. cukr, 160g hladké mouky Náplň: 3 měkké tvarohy, 4 vejce, 1,5 dcl cukru krupice, 1,5 dcl oleje, 1 van. cukr, 2 van. pudinky, šťáva z 1 citronu, 1/2 l mléka
Postup přípravy
Přísady na korpus nasypeme do mísy a zpracujeme v měkké těsto. Někdy je pořeba přidat trochu mouky, aby se moc nelepilo.
Těsto necháme chvíli odpočinout ve lednici, když je teplé, tak se dost trhá...
Náplň připravíme rozšleháním vajec cukrů a oleje, postupně přidáme tři tvarohy a vyšleháme do hladka. Hmota je dost huská a krémová. Pak přidáme šťávu z jednoho citronu a nakonec přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvrdlali dva vanilkové pudinky.
Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané formy...
Těsto vymačkáme až nahoru kolem dokola dortové formy.
Nalijeme náplň a dáme péct na 140 °C na zhruba 1 a 1/2 hod. Pak zvýšíme teplotu na 170°C a koláč krásně vyskočí. Po 25 min. vypnout a nechat dojít v troubě.
Takhle se tváří po dopečení, ale je to tvaroh a tak obvykle klesne i když ho necháte v troubě úplně vychladnout...ale i tak je vynikající
Zakrojila jsem ho teplý a tak opravdu klesl. Do náplně můžete i přidat i mák je to příjemná změna. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé